Estudiants d’Economia de la UB planten cara a l’externalització dels serveis i alliberen un espa

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/estudiants-deconomia-ub-planten-cara-externalitzacio-dels-serveis

ALBERT BELLIDO | 15/12/2011
 Un cartell critica la manca d'oportunitats per a l'estudiant  ANGEL MONLLEÓ

La Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona ha vist alterada, avui, la seva activitat habitual.

Al migdia, un col·lectiu de professors s’ha presentat a la comunitat universitària sota el nom de Professors en Diagonal. Nascuts amb l’objectiu de donar un punt de vista acadèmic “diferent a la postura hegemònica” sobre les sortides a la crisi, han realitzat la primera conferència esperant que aquesta iniciativa es constitueixi en un fòrum de debat, que per ells és estrictament necessari en el context actual.
L’atenció s’ha desviat dues hores després, a les 14h, quan l’assemblea d’estudiants de la facultat ha convocat una “acció sorpresa” dirigint-se en cercavila fins a l’antiga secretaria d’estudiants. Allà han ofert un dinar popular, han llegit un extens manifest i han alliberat l’espai, que restava tancat. L’acció, que ha aplegat més d’un centenar d’estudiants, ha topat amb una presència insòlita de personal de segurat de la facultat. Així doncs, tot i que en el moment de l’obertura el personal de seguretat ha intentat impedir l’entrada de les estudiants, la pressió d’aquestes ha estat superior i finalment han pogut accedir a l’interior del local.

El deganat el volia externalitzar

Les estudiants reivindiquen que aquesta secretaria es trobava en desús, i que l’objectiu de l’equip deganal era extrenalitzar-lo a una empresa de càtering privada per ampliar el bar de la facultat. La línia que han mostrat les estudiants és la d’exigir que els serveis que dóna la facultat no s’externalitzin i passin a ser gestionats per cooperatives d’estudiants.

Aquesta acció, argumenten una de les estudiants, “és un pas endavant cap a la consolidació d’aquest format de gestió democràtica dels espais de la facultat”. Tenen previst portar a la pràctica aquests serveis fins que la institució no hi posi fil a l’agulla.
Així, a l’espai s’ha constiuit una cooperativa de distribució de material acadèmic per a donar un servei adequat a les necessitats materials dels estudiants, una biblioteca autogestionada amb un banc d’apunts i treballs, un servei de cafeteria i un espai d’intercanvi.
La idea que tenen és que a l’espai també s’hi desenvolupin activitats acadèmiques que queden marginades a les carreres, promovent la vessant crítica i transformadora que, diuen, es troba més que a faltar.
L’equip deganal s’ha posicionat de forma ambigua sobre la proposta de les estudiants, i ha decretat que actuarà a partir del que la Junta de Facultat decideixi el dijous vinent.
Les estudiants han convocat una assemblea per demà divendres a les 12h per definir el conjunt d’activitats que es realitzaran a l’espai la setmana vinent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s