Introducció als seminaris de la democràcia inclusiva

Dijous a la tarda, Joan Pedragosa, membre del grup d’acció de Democràcia Insclusiva, ens ha fet una breu introducció als cicles de formació en democràcia inclusiva, un projecte polític d’anàlisi i proposta de reforma de la societat: del capitalisme oligàrquic a una democràcia de debò. Però le presentació no estava pensada per exposar l’ideari ni explicar tampoc exactament de què es tracta, la qual cosa hauria estat llarga i complexa, sinó exposar de què es tracta en els seminaris de formació per tenir-ne una idea i despertar l’interès.

Els cicles de formació es divideixen en 7 sessions que aprofundeixen en un aspecte concret de la democràcia inclusiva i el context actual:

  1. Història del sistema actual, el qual Pedragosa ha qualificat com un balanç de forces entre liberalisme i socialisme.
  2. La crisi multidimensional: social, econòmica, ecològica i política, causada per la característica pròpia del sistema de concentació de poder.
  3. Projecte de la democràcia inclusiva: democràcia directa sense intermediaris de poder, però no ha d’estar limitada a la política, sinó estesa a altres àmbits de la societat.
  4. Model de democràcia econòmica més enllà de l’estatisme i l’economia de mercat.
  5. Estratègies de transició cap a la DI: no és reformista, es tracta de canviar el sistema però no de manera revolucionària. La transició passa per un moviment polític massiu, amb coherència de mitjans i fins.
  6. Tàctica de transició cap a la DI: articulació de lluites i projectes segons l’estratègia.
  7. Propostes per actuar: començar el nou model d’organització social aquí mateix, amb l’estratègia al cap.

Quan el ponent va acabar la intervenció, va començar una llarga ronda de preguntes sobre la democràcia inclusiva, per obtenir més informació i saber en què es fonamentava i es va establir un diàleg sobre propostes d’acció.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s