Usurpació de l’Alliberada

Segons sembla, un grup d’obrers manat pel poder, segurament temorós de la “radicalitat” del estudiants que aprofitaven el recinte de l’antiga secretaria, ha usurpat la llibertat d’ús d’aquest espai en detriment del benefici pràctic que, per sentit comú, en podia fer la comunitat universitària, i en favor d’una neteja d’epais i opinions que, seguint l’imperatiu del pensament únic i les pautes institucionals invariables, impedeix la crítica i l’exercici autònom.

Els companys que avui han anat a la facultat han vist com el recinte ha estat tancat de nou, la porta recol·locada, les persianes abaixades i, el que és pitjor, una de les parets interiors enderrocades. La “paradeta” ha estat desmantellada de seguida seguint les instàncies que deuen baixar del deganat, i s’habilita l’espai amb rapidesa per fer-hi, segons hem pogut saber, un espai per als estudiants, però no podem precisar què exactament, tot i que el més probable sembla una aula. En tot cas, les obres acabaran amb celeritat aquest mateix gener.
És curiós que ara, de cop i volta, es vulgui constuir això, en un moment quan ja hi havia un espai lliure per a estudiants. La facultat -ens deien- no tenia diners i havia de fer tots els tràmits formals de rigor per adjudicar les obres i decidir què fer amb l’antiga secretaria, però es veu que ara ja se’ls ha il·luminat una bombeta i ja volen fer un espai en aparent benefici de tots. És evident que són necessàries les aules (si és que és això el que fan, i tot i així encara quedarà espai que de ben segur destinaran a usos impropis), però el que està clar és que aquesta febre sobtada de reestructuració no té cap altra funció que la d’inutilitzar l’espai, que ja de per si estava en desús, i fer-lo inservible per a usos lliures, així intenten impedir l’organització crítica i combativa, intenten destruir els espais d’expressió pròpia que no s’adeqüen als esquemes convencionals.
Queda clar, d’altra banda, que aquest fet demostra que, d’una manera o altra, el sistema “respon” a les nostres legítimes demandes, i que, si de debò fan un espai per als estudiants, teníem raó en la nostra lluita, encara que la resposta no hagi estat la més adequada i s’hagi ignorat la voluntat de construir un espai cooperatiu. De fet, tot plegat ens ha de donar més força per continuar reclamant un canvi de model educatiu i, en darrera instància, una nova organització social que, des de la universitat, podem construir entre tots i totes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s