El nou model de governança: amenaça a la democràcia universitària

Com és ben sabut, l’atac neoliberal a l’estabilitat de l’estat social i de dret és contundent i no es manifesta només en polítiques econòmiques tendencioses i injustes, sinó que cada cop més té la seva expressió política: el govern de Convergència i Unió té la intenció d’eliminar les eleccions universitàries! Això és molt greu, és una forta amenaça que destruiria la democràcia a la universitat. Malgrat aquest complement “a la universitat”, no s’ha d’entendre com una cosa simple i aïllada, sinó que la democràcia és tot un conjunt de principis, i la universitat és una institució integrada al conjunt de la societat. Per això, voler substituir les eleccions universitàries per un sistema corporativista fortament intervingut per empreses i per govern és, en realitat i en el fons, destruir una de les institucions democràtiques vertabredores i principals de la societat. No és una mesura neutra: és una mesura que desvirtua els principis i les institucions que configuren la nostra societat i garanteixen els nostres drets i les nostres llibertats; és, es diria, un tic dictatorial d’un govern, i d’una ideologia, al servei dels potentats i en contra dels desafavorits.
Però des del moviment estudiantil no ens creiem les mentides del govern i no volem perdre el nostre dret fonamental a escollir lliurement qui ha de governar la universitat en tant que institució pública!

Si no saps com funciona l’administració de la universitat i si no coneixes el principi d’autonomia universitària; si no saps quin és el paper d’una institució democràtica com la universitat en la societat i com canviaria la seva configuració; si, en definitiva, no saps què és la governança i com t’afecta, llavors pots anar a la xerrada criticoinformativa que organitza el col·lectiu Professorat en Diagonal i l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat d’Economia i Empresa el proper dijous dia 25:

-Ponents: Josep Ferrer, exrector de la UPC i membre de la Comissió de Governança de la Generalitat, i Oriol Martín, estudiant d’Economia i membre de l’assemblea d’estudiants de la facultat.
-Quan: dijous 25. 12:00 hores.
-On: Aula Magna de l’edifici 690 de la Facultat d’Economia i Empresa de la UB.

Anuncis

One response to “El nou model de governança: amenaça a la democràcia universitària

  1. Retroenllaç: Acta, 23-10-2012 | L'Alliberada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s