Acta, 23-10-2012

Ordre del dia:

1. Xerrada sobre governança
2. “Biquinada” i difusió de l’assemblea.
3. Coordinadora Diagonal
4. PUDUP
5. Vaga general
6. Entrevista a en Mas
7. Capella

 

1. Xerrada sobre governança:

Aquest dijous l’assemblea juntament amb el col·lectiu de Professorat en Diagonal realitzarà un acte sobre la governança: El nou model de governança: atac a la democràcia universitària. Els ponents seran en Josep Ferrer, exrector de la UPC i membre de la Comissió de Governança de la Generalitat, i un alumne participant de l’assemblea. Per facilitar-ne la difusió, hem creat un esdeveniment a Facebook.

De cara a la vaga general del 14-N, Professorat en Diagonal ens informa que estan començant a preparar un altre acte centrat en el tema de la fiscalitat i els pressupostos i ens demanen col·laboració per moderar l’acte i fer-ne la introducció. Finalment, també estan mirant de fer un debat a la facultat amb els quatre candidats o candidates a rector/a.

2- “Biquinada” i difusió de l’assemblea:

Dijous es muntarà una paradeta de 10h a 12h, tal i com es va proposar a les assemblees anteriors, que serà tant una paradeta d’informació com un punt de venda de sandvitxos. Els interessats han quedat a les 9h a la sortida de metro de les Corts per anar a comprar.

Aquesta taula ha de ser permanent durant tot el curs, per això cal que ens repartim entre tots els dies (sempre dimarts), que alternaran un edifici i un altre. Per a tal propòsit s’ha facilitat al local un calendari perquè ens repartim els dies. Qui sigui qui ho vulgui fer tal dia en qüestió, ha de ser el mateix que s’encarregui de proveir-se del material, dels fulls volants i d’avisar el responsable del bar que aquell dia repartirem entrepans.

3- Coordinadora Diagonal:

S’informa dels temes que es van parlar a la Coordinadora de Diagonal. Es comenta que la valoració de la vaga de l’11 d’octubre de les altres assemblees és molt semblant a la que es va fer a Econòmiques. Respecte a la vaga general del 14N, la gran majoria d’assemblees aposta per fer accions a nivell de campus i a nivell de facultats la setmana anterior. En general no es contempla fer una vaga estudiantil el 13-N perquè gastaria massa forces, només hi ha dues assemblees (Clínic i Belles Arts) que ho defensen.

També es fa una valoració de la proposta d’acció de Física i s’arriba a un consens, que es traslladarà a la pròxima coordinadora, que tindrà lloc el proper dilluns dia 29 a la nostra facultat.

Finalment, es comenta el tema dels colors de les banderes i color propi (emulant la simbologia que té, per exemple, el verd a Madrid amb “La Marea Verde” o el groc a Catalunya amb “l’Assemblea Groga”). Després d’un breu debat s’arriba a la conclusió de que no s’ha de perdre el temps amb aquestes coses.

4- PUDUP:

S’informa del que es va dir a la PUDUP: el 31 d’octubre no es farà vaga, però la PUDUP si que traurà un comunicat donant suport a les mobilitzacions. S’obre un debat sobre si fer alguna acció el 31-O per donar el tret de sortida de cara al 14N i anar escalfant l’ambient. Tot i així, es comenta que aquesta o aquestes accions no ens han de treure molt de temps:

  • Cercavila: es podria fer una cercavila per totes les facultats de Diagonal. Durant el debat surten exemples com la cercavila feta a finals del curs anterior per l’Assemblea d’Arquitectura (“Que no t’explotin la pública”, amb globus i colors), la caminada zombie de Sevilla (http://www.youtube.com/watch?v=TOVycUdpgH8) o les processons laiques que es feien amb el problema de la capella. Després del debat, s’arriba al consens que la cercavila hauria de ser de caràcter inclusiu. Tot i així, s’arriba a la conclusió que no hi ha prou temps per muntar bé la cercavila per al proper dia 31, encara que la idea seguirà sent treballada per alguns participants de l’assemblea i es portarà dilluns a la coordinadora de Diagonal.
  • Acció proposada per Física: Pot ser una bona acció de cara al 31O incorporant les aportacions que s’han fet en el punt anterior de coordinadora.
  • Dspenjar una pancarta gegant des de alguna facultat

5- Vaga general:

Econòmiques proposarà a la Coordinadora de Diagonal convocar comitè de vaga el dia 5 de novembre. Així es dona temps perquè es puguin debatre les diferents propostes que sortiran a cada assemblea. La nostra assemblea s’ha decidit a tractar sobretot la vaga general en la propera assemblea, així que convé que tots els participants pensin durant tota la setmana idees i propostes per portar-les-hi.

6- Entrevista al president Mas:

Ja que un dels membres de la nostra assemblea té l’oportunitat d’entrevistar el president (de fer-li una pregunta) dins del projecta del diari El Punt Avui, i que l’entrevista sortirà publicada, lògicament, però també serà difosa per televisió, es proposa que a l’hora de l’entrevista l’implicat es presenti com a membre participant d’una assemblea o del moviment estudiantil. Sembla que a tothom li sembla bé, com a manera de donar visibilitat i vincular de manera indirecta l’oposició del moviment estudiantil a les polítiques neoliberals.

7- Sobre la capella:

S’apropen eleccions de l’equip rectoral i la promesa del referèndum sobre la capella no s’ha complert. Per això, l’assemblea decideix reactivar aquest tema i tornar-lo a posar sobre la mesa de debat. Ho treballarem després de la vaga general.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s