Acta, 18-12-2012

Ordre del dia:

1. Sobre la “cafeta” de Can Vies.
2. Discussió del document del SEPC.
3. Discurs i lluita de l’assemblea.
4. Mobilitzacions.

1 – “Cafeta” Can Vies:
Hem parlat d’anar fent els cartells per poder penjar-los tan bon punt tornem de vacances de Nadal perquè no hi hagi problemes amb la difusió. Cal confirmar el o els ponents (Aldo i/o Noel). Cal parlar-ho a la propera Coordinadora (que serà després de vacances de Nadal) per si es fa a nivell Diagonal o facultat.

2 – Document SEPC:
L’assemblea ha discutit sobre la proposta del SEPC pel que fa les mobilitzacions i accions del segon semestre que va presentar a la PUDUP. Ens hem posat d’acord en el punt sobre els grups de formació crítica, sempre tenint en compte les possibilitats de cada facultat i entenem que es planteja com a idea de model a seguir, no com un projecte que s’hagi d’implantar tal qual. Pel que fa a les línies de treball, trobem molt important treballar amb altres sectors en lluita i la resta de la societat.


3 – Discurs i lluita de l’assemblea:
Vinculat amb les propostes del SEPC, la nostra assemblea també ha de procurar lligar la lluita amb altres sectors socials. Per exemple, pel que fa la idea de vincular la lluita a altres sectors socials, podem portar a la Coordinadora la proposta d’anar un cop al mes als barris més propers per tenir contacte amb les seves assemblees.

Pel que fa al discurs que tenim, a més del discurs en positiu, cal assenyalar els culpables de la situació en què ens trobem i remarcar les nostres reivindicacions. Per això cal obrir el debat a tota la societat sobre el que està passant a l’educació pública. A més és el pilar bàsic de les nostres mobilitzacions i s’ha de treballar molt per traslladar-lo als i a les estudiants i a la resta de societat. En aquest sentit, podem tenir presents tres eixos:
  • Deute: no és el nostre deute i no el pagarem. A més, hem d’assenyalar el deute com a nova forma de control. Aquest tema ens ajuda a aconseguir la confluència amb altres sectors en lluita, ja que totes les retallades s’apliquen amb aquest mateix discurs.
  • Taxes: congelació de les taxes i progressiva reducció fins arribar a la gratuïtat de la universitat. Relacionat amb el primer punt (i com una altra forma de control i precarització de les condicions dels i les futures treballadores), posicionament en contra del préstecs bancaris per a estudiar. Derogació del reial decret 14/2012.
  • Governança: denúncia de la implantació del model de gestió empresarial a la universitat pública, jerarquització, eliminació de la poca democràcia que fins ara teníem, etc etc.
  • A més, hem d’estar preparats per incorporar altres coses, tenint en compte que molt possiblement tindrem un “rescat” total de l’economia espanyola, memoràndum de la Troika, polítiques de la UE, etc.
Hom de l’assemblea comenta que el nostre sector en lluita per l’educació pública podria fer ús de les ràdios per transmetre el missatge de lluita. Caldria portar aquesta proposta a la PUDUP i potser s’hauria de fer al febrer o principis de març .


4 – Mobilitzacions:
Seguint amb la proposta del SEPC que s’ha de discutir en tot el moviment estudiantil, no veiem convenient fer una vaga el 28-F, però sí fer alguna manifestació. Com a prèvia, i d’acord amb la intenció d’ampliar els vincles de lluita, cada universitat de la ciutat podria dedicar-se a difondre el nostre missatge als instituts de secundària, alhora que també així els instituts portarien els seus problemes en el si del moviment estudiantil. A partir d’aquí, ja es discutirà si la data de la vaga podria ser al març o més enllà. En efecte, no hem d’entrar en un debat sobre les dates de les mobilitzacions, ja que cal tenir en compte els altres sectors de l’educació abans de consensuar una data.

Durant el febrer hauríem de dedicar molts esforços en la visibilització de les assemblees a les facultats, cosa que passa per accions a les facultats o campus mateixos. Falta fer créixer la participació a les assemblees perquè siguin massives (per exemple, per si volem mobilitzacions més enllà d’una vaga d’un dia), i és que sense això no podrem aconseguir res del que ens proposem

P.S.:
Aquesta assemblea es va celebrar, malgrat que es va acordar que les assemblees tinguessin lloc cada 15 dies, per una convocatòria poc rigorosa amb objectiu principal de tractar sobre el document del SEPC, ja que havia de ser discutit a la PUDUP.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s