Crisi i anàlisi del capitalisme: com hem arribat fins aquí?

Fa uns quants anys que estem immersons en una crisi pròpia de la dinàmica del sistema capitalista i les moltes solucions (moltes, però sempre les mateixes) que els caps pensants dels governs actuals i la Unió Europea ofereixen no aconsegueixen treure’ns-en. I si potser cal que pensem la crisi d’una altra manera? I si ens hem de plantejar no mesures “tècniques” per sortir del pas, sinó qüestions estructurals del capitalisme per saber com funciona l’organització econòmica i política actual?
Com és obvi, ja fa temps que persones, col·lectius, sectors socials… clamen contra la injustícia del capitalisme i reclamen un nou model econòmic. I l’Assemblea d’Estudiants de la Facultat comparteix aquesta línia, perquè entre tots podem avançar cap a una societat més justa. El primer pas és saber com hem arribat fins aquí. Dimarts vinent, dia 9, al migdia tindrem l’oportunitat de saber-ho a la nostra facultat de la mà de la catedràtica emèrita d’Economia Miren Etxezarreta, membre del Seminari d’Economia Crítica Taifa, que des de fa una quinzena d’anys es dedica a plantejar propostes econòmiques alternatives i marxistes al capitalisme i intentar integrar l’estudi i la comprensió de l’economia en el conjunt de l’estudi social. La darrera presència televisada de la doctora Etxezarreta va ser fa unes setmanes al programa Àgora, sota un títol molt suggerent: “Una crisi o una estafa?” És recomanable de veure per a tothom, podeu trobar-ne el vídeo aquí.

Miren

Serà molt interessant i esteu tots convidats a venir-hi! A més, després de la xerrada, celebrarem una assemblea general per parlar entre tots de la situació a la nostra facultat i extreure propostes de mobilització.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s