Acta, 29-10-2013

Ordre del dia:
1. Valoració de la vaga
2. PUDUP
3. Comissions
4. Jornades de lluita al novembre i proposta del SAT
5. Altres

1 – Valoració de la vaga:

 • Valorem molt positivament la participació i la quanitat de gent que va venir a l’ocupació i a la manifestació.
 • També valorem positivament el tracta que vam tenir amb els professors.
 • S’observa críticament que cal millorar la coordinació de les accions consensuades.
 • Respecte de la manifestació central, després d’arribar a lloc la gent es va dispersar.
 • Hom proposa de proposar a la PUDUP de fer accions dins de la manifestació com a moviment estudiantil.

2 – Reorganització de la PUDUP:

De les propostes de reorganització de la PUDUP que van presentar el SEPC i l’assemblea de la facultat de Filologia, veiem que són bastant semblants, però consensuem que en general estem d’acord amb la majoria dels punts de la proposta del SEPC, amb algunes qüestions a aclarir, però:

 • Estem d’acord a fer reunions cada mes i, en el cas dels estudiants, bisetmenalment.
 • Estem d’acord amb la proposta de l’AEP de fer trobades semestrals de tot el moviment estudiantil.
 • Debatem sobre el funcionament de les comissions i es decideix que cal insistir en el seu bon funcionament i en la facilització de la comunicació entre elles.
 • Cal més comunicació amb les assemblees: cal democratitzar la PUDUP en el sentit que les decisions han d’anar de les assemblees cap a la PUDUP, i per tant elles haurien de prendre les decisions.

3 – Situació de les comissions:

No cal fer informe de comissions perquè no han treballat en res especialment i extensament, ja que aquests dies eren de preparació de la vaga. Però l’assemblea debat sobre el paper de les comissions i acorda que cal reorganitzar-les:

 • Un membre de l’assemblea dia que els horaris de les comissions també han de respectar els horaris d’aquelles persones que estudien a la tarda.
 • Hom diu que la comissió de continguts hauria de fer una mena de formació per facilitar als companys l’accés a documents (resumits) referents a lleis i fets relacionats amb el moviment estudiantil.
 • S’acorda que la comissió accions no és necessària del tot, ja que les accions es plantegen a través del discurs d’altres comissions.
 • Per això, s’acorda establir comissions de treball específiques per cada qüestió que sorgeixi en el moment en què sorgeixi, mentre que s’estableixen les tres comissions permanents següents:  1) Comissió econòmica i de festa de facultat; 2) Comissió capella; i 3) Comissió difusió, xerrades i continguts (tot plegat).

4 – Jornades de lluita en concordança amb la proposta del Sindicato Andaluz de Trabajadores

El SAT va llençar una proposta per a tot l’estat de dur a terme mobilitzacions de protesta la setmana del dia 18 en contra del deute, l’atur i la precaritat. La nostra assemblea considera interessant unir-se a aquesta crida i pensa de muntar aquella setmana un seguit de xerrades i activitats. És a dir, es decideix efectivament de muntar de manera local (però potser en alguns casos en col·laboració amb altres facultats) una setmana de lluita.

 • A la nostra facultat, la setmana de lluita serà del dilluns 18 al dijous 21.
 • Cal donar contingut estudiantil a la protesta, no només cal tractar qüestions de la situació econòmica i social general.
 • Malgrat que hom diu que es podria cridar a la vaga, ho descartem per falta de temps.
 • Malgrat que la setmana de lluita serà local, hom proposa fer algun dinar i algun tall a Diagonal amb altres assemblees, per tant serà proposat a la Coordinadora.
 • Pensem si és oportú combinar aquesta setmana de lluita amb la proposta que ens van fer els professors de muntar conjuntament una setmana per l’educació pública. Parlarem amb els professors per saber si troben bé unir els dos tipus d’esdeveniments.

5 – Altres:

Un company de l’assemblea va demanar la col·laboració nostra per una xerrada sobre el problema palestí des del punt de vista dels drets humans, que vol organitzar l’associació Pau Sempre, en la qual treballa aquest company. Decidim de demanar-li més detalladament quina idea tenen i quins seran els convidats d’aquest possible acte, a fi de saber com a assemblea si col·laborar-hi activament o no.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s