Imatge

Cicle de xerrades del dia 25 al 29

En una època en què la crisi no remet, els estudiants estem sent constantment aixafats i se’ns dificulta poder gaudir d’un dret fonamental com és l’educació, els treballadors pateixen les consqüències negatives d’unes mesures polítiques que aparentment ens han de fer sortir de la crisi i, finalment, l’Estat tendeix cada cop més a l’autoritarisme, cal que ens armem de bons arguments i cal que aprofundim en les seves causes. És necessari tenir una bona panoràmica de la situació, veure’n l’evolució i conèixer mètodes per afrontar-ho.

Per aquest motiu, entre els dies 25 i 29 de novembre l’Assemblea d’Estudiants ha organitzat conjuntament amb el col·lectiu Professorat en Diagonal un seguit de xerrades que, com a element central, tenen la crisi capitalista, però cada una l’enfoca de manera diferent. Per això el cicle, en el seu conjunt, està organitzat seguint la lògica d’una particular evolució de la temàtica, des dels orígens de la crisi fins a formes de lluita, passant pels seus efectes particulars:

  1. El primer dia, dilluns 25, coneixerem els orígens de la crisi i com ha afectat de manera geneal la ciutadania.
  2. El segon dia, veurem com s’ha imposat la política de l’austeritat, com s’han utilitzat les retallades com l’element -aparent- per sortir de la crisi i com, tot això, es vincula amb la crisi del deute.
  3. El tercer dia, coneixerem particularment el procés de retallades socials a la universitat i com s’ha aprofitat la crisi per introduir lògiques mercantilitzadores a l’educació, i, sobretot, com això afecta els estudiants. Ens n’informarem no només amb la xerrada, sinó que també es projectarà un documental.
  4. El quart dia, veurem de manera específica el procés de precaritat laboral, també conseqüències de l’austeritat, contextualitzada igualment en l’àmbit educatiu.
  5. Finalment, el cinquè dia, ens convencerem de la necessitat de defensar els nostres drets i coneixerem algunes formes de desobediència civil. En particular, el portaveu del Sindicato Andaluz de Trabajadores, Diego Cañamero, ens explicarà la seva lluita, així com també ho faran una activista per la pau i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques.

A més a més, el dimecres els actes aniran acompanyats d’un dinar que oferirem a preus populars d’entrepans, beguda i crispetes. Així mateix, divendres, en sortir de la xerrada, pots tenir l’oportunitat de compartir plat amb en Cañamero, ja que oferirem també un dinar popular.

No pots faltar a aquestes xerrades, són una bona oportunitat per tenir una visió més global de la crisi! A més, si en qualsevol moment vulguessis recordar el que s’hi va dir, els actes seran gravats i se’n penjaran els vídeos, conjuntament amb resums del contingut.

Nota: estigues a l’aguait de possibles actualitzacions d’aquesta entrada (o del calendari) per eventuals canvis o modificacions d’última hora.

Cartell cicle xerradesP copia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s